M’n neus achterna. Mooie gebouwen zien en daar naartoe lopen. “Hé, wat een leuk gangetje, ben benieuwd wat daar te zien is.” Of soms gewoon interessant uitziende mensen ‘volgen’ (niet stalken, there is a difference!) om te zien waar ze je brengen. Zo loop ik het liefst door een nieuwe stad. Veel stappen zetten, om me heen kijken en genieten van alles! Noem mij maar dwaallicht. (of ADHD-er, dan heb je het ook aan het juiste eind, maar daarover schrijf ik nog wel eens).

Gisteren ging het ook ongeveer zo in Brussel. Behalve dat ik wel iets voorbereid had, omdat we met de schoonouders gingen. Ik wist globaal wel wat interessante dingen te liggen (antiekmarkt grote zavel, vintage winkels de marollen) en natuurlijk wilde ik wel Manneke Pis zien, want when in Brussels… nou ja dat dus. Ik had zelfs bekeken wat er nog voor musea waren, mocht het weer omslaan of de schoonouders geen zin hadden/niet zover konden wandelen. Ja, ik was best wel trots op mezelf.

Maar gelukkig zat het weer mee, en de schoonouders ook. Dus hebben we veel gestruind. Onze neus achterna. (en ik heb geleerd dat dit ook ook wel bij mn schoonmoeder past, wat erg leuk was) . En wat is Brussel een schitterende stad. Echt. Wow! Ik wil ook zeker een keer terug. Om te struinen, maar ook om gepland wat musea te bekijken… Want deze eerste keer ‘proeven’, smaakte naar meer!

Wat ook naar meer smaakte waren de baklava en andere zoetigheden die we kochten bij Rose de Damas, een patisserie gespecialiseerd in mediterrane lekkernijen. Geert had me hier al ooit over verteld, toen hij erachter kwam dat baklava een van mijn guilty pleasures is. Daar moesten we echt een keer heen. Nou gisteren kwam het ervan en wow. Een ander woord heb ik er niet voor.

Suikervrij was het bepaald niet. Maar goed, eens in de vijf jaar moet dat kunnen 😉

Hopelijk zie ik Brussel wel eerder terug.